ďťż
Obejrzyj temat
aaaaWROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)aaaa



ilo16na - 2010-03-13 19:40
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Co do brakow na pracowni to bywaja..czesto.
Raz braklo chust do demakijazu..zmywajcie wacikami.
Bywam na wszystkich zajeciach i po prostu wiem ze to reczniczkow braknie,to waciki trzeba oszczedzac..troche mi sie to nie podoba.
(ta szkoła nie jest tania..)

Aczkolwiek z woskiem bylo wszystko ok.Dostalysmy swoje woski i fizeliny mialysmy pod dostatkiem.

I dobrze bo szkola dala nam dluzszy plan teraz marzec-kwiecien.
I fajne nowe pracownie na Braniborskiej.



ggrazia07 - 2010-03-14 17:55
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
Nie wiem czemu tak narzekacie na tę szkołę. Ja jestem na drugim semestrze Kosmetyki + Wizaż i jestem naprawdę zadowolona.

1. Co do zmiany planu - nigdy jeszcze nie zmieniły się terminy zjazdów, jedynie godziny wykładów. Rozumiem, że dla niektórych i to może być uciążliwe, ale uwierzcie, że na studiach zaocznych miałybyście gorzej - przyjeżdżacie a tu okazuje się, że nie ma w ogóle zajęć.

2. Co do Pań z sekretariatu - nie mam do nich specjalnych zastrzeżeń, u mnie na politechnice są gorsze. Wiadomo przecież, że studenci mają setki pytań, a nikt nie jest wszechwiedzący.

3. Co do podniesienia czesnego...owszem, podpisywałyśmy umowę, że wynosi ono 290 zł, ale było tam wyraźnie zaznaczone, że w przypadku, gdy będzie deficyt osób mają prawo podnieść czesne. Z mojej grupy odeszło 5 dziewczyn i czesne podnieśli o 20 zł, wydaje mi się, że to i tak mało.

Poza tym na pracowni nigdy nie żałują nam kosmetyków, nie było żadnych wariactw z darciem prześcieradeł do depilowania woskiem, a jedynie Pani z pracowni powiedziała, że domowym sposobem można właśnie tak zrobić. :love:
Miło, że nie jestem osamotniona w swoich opiniach:roza: Nie wiem co to za moda na narzekanie? Moja kumpela własnie opuściła "baaaardzo profesjonalną" szkołęn na "P" , straciła semestr na niczym...Owszem nie było zmian planu, bo planu tam wogóle nie mają a niektórych nauczycieli nie uświadczysz przez cały semestr niczym UFO. A zeby jakieś "odrabianie" Anatomii - zapomnij! Uważam, ze to bardzo uczciwe ze strony tej (tzn mojej) szkoły. Więc kiedy tak wsciekacie się o jakies tam zmiany w planie, to uwazam ze to dziecinada, wyolbrzymianie drobiazgów do rangi wielkich problemów, bo na szczę scie tych prawdziwych nie macie. Pozdrwiam:love:



ilo16na - 2010-03-14 18:02
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Widzisz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia( moze na zajeciach i przybywania na te zajecia)
Najmniej narzekaja jak zawsze Ci co najrzadziej bywaja bo malo widza:)
Jak sie jest w 100% to jest na co ponarzekac..
A wazne sa dla mnie godziny planu bo musze dojechac do Wrocka a nie wszystko jest zalezne ode mnie..I jest dla mnie roznica czy mam zajecia od 8 czy od 14.
Ale teraz dali plan na marzec i kwiecien wiec nie mam na co narzekać chwilowo..



madzia-maja - 2010-03-15 07:41
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Najmniej narzekaja jak zawsze Ci co najrzadziej bywaja bo malo widza:-) Jak sie jest w 100% to jest na co ponarzekac..
A wazne sa dla mnie godziny planu bo musze dojechac do Wrocka a nie wszystko jest zalezne ode mnie..I jest dla mnie roznica czy mam zajecia od 8 czy od 14.
Jestem 100% na wszystkich zajęciach i jakos nie narzekam. Nie podobały mi się jedynie zajęcia z wizażu, ale zamiast marudzić, że tracę kasę a nic nie umiem - zrezygnowałam.
A co do planu to znowu troche przesadzasz. W soboty mamy zawsze na 8, różni się jedynie czas kończenia zajęć. A w niedziele masz albo na 8 albo na 14 i co zjazd się zmienia grupa. Więc jeśli ostanio miałaś na 8 to wiadomo, że na następnym zjeździe będziesz miala na 14, bo grupa B będzie miała na 8. I co tu ciężkiego do obliczenia??

A co do czekania na otrzymanie świadectwa... Rozumiem, że Wam do tego śpieszno,ale tak jest wszędzie... Na Akademii Medycznej na przykład obrona zaczyna się 30 maja,a odbiór dyplomów od 15 lipca. Takie są procedury. I szkołę Daleckiej obowiązuja te same procedury drukowania,wypisywania i oczekiwania co na studiach wyższych...



ilo16na - 2010-03-15 09:07
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez madzia-maja (Wiadomość 17887199) Jestem 100% na wszystkich zajęciach i jakos nie narzekam. Nie podobały mi się jedynie zajęcia z wizażu, ale zamiast marudzić, że tracę kasę a nic nie umiem - zrezygnowałam.
A co do planu to znowu troche przesadzasz. W soboty mamy zawsze na 8, różni się jedynie czas kończenia zajęć. A w niedziele masz albo na 8 albo na 14 i co zjazd się zmienia grupa. Więc jeśli ostanio miałaś na 8 to wiadomo, że na następnym zjeździe będziesz miala na 14, bo grupa B będzie miała na 8. I co tu ciężkiego do obliczenia??
Nie zawsze na 8..było w sobote i na 14 i pracownia:cool:
W niedziele moze byc jak chce. W sobote jest wielka roznica czy mam jechac z kims o 5 rano czy autobusem ..:rolleyes:
Jak mowilam dla ludzi z Wrocławia moze plan jest idealny.. dojazd nie jest zalezny ode mnie ani to jak jada autobusy itd.
Widzisz jakbym nie miala podstaw do marudzenia to bym nie marudziła bo mam problem z dojazdem.



czarno_biala87 - 2010-03-15 16:37
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Nawet dla ludzi z Wrocka to problem, bo przecież większość z nas pracuje. Nie można z dnia na dzień pozmieniać grafiku w pracy bo chce się iść do szkoły, żaden pracodawca tego nie będzie tolerować.

A co do pozwów i sądów, to przypominam, że wydawanie subiektywnych opinii to nie jest działaniem na szkodę kogokolwiek. Jak coś jest kiepskiej jakości (towary czy usługi) to mamy święte prawo powiedzieć to głośno, nie mamy jednak prawa kłamać w kwestiach niepodważalnych... Prawo jasno określa co jest działaniem na czyjąś szkodę.



ilo16na - 2010-03-15 17:33
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Ja sie juz nie bede wypowiadac:)
Nie jest tak ze wszystko mi sie nie podoba..postaram sie podoceniac uroki nowej siedziby na Braniborskiej-pisze bez ironii bo mi sie podoba,tak przestrzennie i elegancko:)



spax - 2010-03-15 22:31
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  czarno_biala87, ilo16na - nie przesadzajcie z tymi zmianami planu, bo one są dla Was na rękę. Pomyślcie w szerszej perspektywie.

Jakim argumentem jest praca, czy dojazd do Wrocławia skoro godziny zajęć się nie zmieniają? Zmiany w planie są tak kombinowane, żebyście nie przyjeżdżały na darmo - jak to się zdarza w innych szkołach.



Ewelina690 - 2010-03-15 22:35
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  No ja akurat tez jestem zawsze, chyba ze naprawde nie moge, np ostatnio, gdy wyladowalam w szpitalu i z wielkim zalem musialam opuscic pare zjadzdow.
Wiec nie wypowiadaja sie ci, ktorzy nie chodza tylko ci, ktorzy wiedza jak jest gdziekolwiek indziej.

Ja Was rozumiem, dziewczyny, ze zmiana planu chocby o godzine moze przysporzyć klopotow, ale zapewniam Was, ze tak jest wszedzie, nawet na najlepszych uczelniach wyzszych. To nie jest wina szkoly, jesli nauczyciel sie rozchoruje lub jego dziecko i musi na ostatnia chwile wziac wolne.
Po prostu cos za cos. Wybralyscie nauke w weekendy, to musicie sie z tym liczyc.
I zamiast marudzic docencie to, co lubicie w tej szkole :) a szkola jest naprawde w porzadku. Tak jak pisala kolezanka wyzej - mielismy do odrobienia kilka godzin anatomii i odrabiamy je, a gdzie indziej by to olali.
I nieprawda, ze to po tej szkole ciezko znalezc prace. Po kazdej szkole jest ciezko, bo takie podle czasy mamy. A Dalecka uchodzi za jedna z najlepszych we Wroclawiu (oczywiscie kosmetycznych).

Pozdrawiam wszystkie zadowolone i marudy ;)

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez spax (Wiadomość 17912535) czarno_biala87, ilo16na - nie przesadzajcie z tymi zmianami planu, bo one są dla Was na rękę. Pomyślcie w szerszej perspektywie.

Jakim argumentem jest praca, czy dojazd do Wrocławia skoro godziny zajęć się nie zmieniają? Zmiany w planie są tak kombinowane, żebyście nie przyjeżdżały na darmo - jak to się zdarza w innych szkołach.
Otóż to. Ani razu sie nie zdarzylo, ze przyjezdzamy a tu zajec nie ma, bo pani z anatomii sie rozchorowala. Daja zastepstwo i juz. Nie przyjezdzamy na marne, nie siedzimy jak osiolki tylko wszytsko biegnie swoim tokiem.
Poza tym w soboty rzeczywiscie jest zawsze na 8, no moze raz bylo inaczej, ale nie przypominam sobie.



ilo16na - 2010-03-16 08:48
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez Ewelina690 (Wiadomość 17912540) No ja akurat tez jestem zawsze, chyba ze naprawde nie moge, np ostatnio, gdy wyladowalam w szpitalu i z wielkim zalem musialam opuscic pare zjadzdow.
Wiec nie wypowiadaja sie ci, ktorzy nie chodza tylko ci, ktorzy wiedza jak jest gdziekolwiek indziej.
Ewelina ja nie pisalam o Tobie jakby co..:) ze nie chodzisz bo ja rozumiem ze jak sie ma operacje i jest w szpitalu to na zajecia sie nie przyjdzie:cmok:

Kiedys w sobote byla pracownia od 14 do 20 i powiem ze ten plan byl mi bardzo na reke:) Szkoda ze tak nie jest co zjazd..
Wiem ze plan nie beda ukladac do kazdej osoby pojedynczo:)
Ale ja wcale nie marudze;);)



MarysN - 2010-03-16 19:37
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  tak się zastanawiam.. znajdę tu kogoś kto idzie w tym roku na stylizację, albo kogoś kto ją skończył?:)



Natalisko - 2010-03-18 16:50
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  cześć dziewczyny:-) widzę, że jest tutaj kilka dziewczyn, które mają kontakt ze szkołą Marzeny Daleckiej. Prawdopodobnie w tym roku rozpoczynam studium kosmetyczne w/w szkole. Czy byłybyście takie dobre i mogły opowiedziec mi na kilka rzeczy? np nie bardzo rozumiem wybierajac profil kosmetyczny i biorąc dwie specjalizację place za nie czy one są w cenie profilu? mam nadzije, ze pytanie nie jest jakies idiotyczne:confused: poprostu wole byc pewna;) czy zapisując sie do tej szkoly muszę kupić jakies wyprawki czy są one na wyposażeniu szkolnym? liczę na odpowiedz drogie koleżanki :prosi:



ilo16na - 2010-03-18 18:12
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez Natalisko (Wiadomość 17977216) cześć dziewczyny:-) widzę, że jest tutaj kilka dziewczyn, które mają kontakt ze szkołą Marzeny Daleckiej. Prawdopodobnie w tym roku rozpoczynam studium kosmetyczne w/w szkole. Czy byłybyście takie dobre i mogły opowiedziec mi na kilka rzeczy? np nie bardzo rozumiem wybierajac profil kosmetyczny i biorąc dwie specjalizację place za nie czy one są w cenie profilu? mam nadzije, ze pytanie nie jest jakies idiotyczne:confused: poprostu wole byc pewna;) czy zapisując sie do tej szkoly muszę kupić jakies wyprawki czy są one na wyposażeniu szkolnym? liczę na odpowiedz drogie koleżanki :prosi: Najlepiej jakbys zerknela w ten watek:rolleyes:;)
Co do specjalizacji za moich czasow do wyboru byla 1.Przedzwon do szkoly i sie zapytaj..bo ja nie wiem:)
Co do wyprawki moja grupa i inne placila na wejsciu 350 zl.



czarno_biala87 - 2010-03-19 22:04
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Wbrew pozorom KAŻDA zmiana planu jest problemem. Jeśli plan zajęć na sobote pojawia się w czwartek i zamiast jak zawsze mieć na 8:00 mam na 14:00 to sorry, ale to jest katastrofa. Od tego czy pójdę do pracy w weekend zależy czy będę miała z czego opłacić szkołę, a jeśli pojawiają się takie numery to niestety jedno i drugie mija się z celem. To tak na marginesie.
Super że plan jest na dłużej, można się jakoś zorganizować i wierzyć że nic się ne zmieni...

Widziałam nową szkołę, rzeczywiście wygląda fajnie, choć widziałam tylko jedną pracownię. Ale mamy dla siebie całe piętro, więc nie bedziemy się błąkać po całym osiedlu. Jeszcze trochę bałagan, ale zapowiada się naprawdę fajnie. Jest blisko centrum, fajny dojazd, nawet z parkingiem :)
w niedzielę zobaczę więcej :)



Natalisko - 2010-03-20 15:48
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Ilona dziękuje bardzo za odpowiedz:) czytałam, czytałam ten wątek może nie calutki bo nabawiłabym się całkowitego rozdwojenia jaźni na temat tej szkoły dlatego omijałam co nie co :D



czarno_biala87 - 2010-03-22 13:03
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Słuchajcie, jestem w szoku.
Po raz pierwszy miałam zajęcia z dyrektor M.D. i jestem zachwycona! Ile ta kobieta ma wiedzy! ile ciekawostek nam opowiedziała, ile nowości pokazała, to była najlepsza pracownia jaką mieliśmy przez cały semestr!
widać że jest prawdziwą pasjonatką i że zna się na rzeczy - zarówno na kosmetyce, na stylizacji, na wizażu, marketingu... NA WSZYSTKIM!
Jeśli miałybyśmy mieć zajęcia z nią, rekompensowałoby to wszystkie inne mankamenty szkoły!
Pozatym jest bardzo sympatyczna, choć pierwsze moje wrażenie było takie, że jest zbyt poważna, ma dość surowy wyraz twarzy.
A nowa szkoła? Ekstra. Moja pracownia do stylizacji paznokci ekstra wyposażona, są nawet lampy UV i frezarki, nie musimy więc dźwigać połowy naszego ekwipunku.
Szkoda tylko że nie ma windy, bo zadyszka łapie juz na II p. :p:

Wielki pozytyw, naprawdę.



ilo16na - 2010-03-22 13:51
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 (Wiadomość 18056708) Słuchajcie, jestem w szoku.
Po raz pierwszy miałam zajęcia z dyrektor M.D. i jestem zachwycona! Ile ta kobieta ma wiedzy! ile ciekawostek nam opowiedziała, ile nowości pokazała, to była najlepsza pracownia jaką mieliśmy przez cały semestr!
widać że jest prawdziwą pasjonatką i że zna się na rzeczy - zarówno na kosmetyce, na stylizacji, na wizażu, marketingu... NA WSZYSTKIM!
Jeśli miałybyśmy mieć zajęcia z nią, rekompensowałoby to wszystkie inne mankamenty szkoły!
Pozatym jest bardzo sympatyczna, choć pierwsze moje wrażenie było takie, że jest zbyt poważna, ma dość surowy wyraz twarzy.
A nowa szkoła? Ekstra. Moja pracownia do stylizacji paznokci ekstra wyposażona, są nawet lampy UV i frezarki, nie musimy więc dźwigać połowy naszego ekwipunku.
Szkoda tylko że nie ma windy, bo zadyszka łapie juz na II p. :p:

Wielki pozytyw, naprawdę.
A jakie zajecia z Pania Dyrektor mieliscie?Wizaz?co przerabialiscie?
Mysmy ostatnio mieli wizaz z Panem i tez pozytyw (w zastepstie P.Kamili)
Budynek fajny..ale szatnia malenka.. i szkoda ze wyklady na Zachodniej a nie tutaj.



anioleczek1985 - 2010-03-22 21:33
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 (Wiadomość 18056708) Słuchajcie, jestem w szoku.
Po raz pierwszy miałam zajęcia z dyrektor M.D. i jestem zachwycona! Ile ta kobieta ma wiedzy! ile ciekawostek nam opowiedziała, ile nowości pokazała, to była najlepsza pracownia jaką mieliśmy przez cały semestr!
widać że jest prawdziwą pasjonatką i że zna się na rzeczy - zarówno na kosmetyce, na stylizacji, na wizażu, marketingu... NA WSZYSTKIM!
Jeśli miałybyśmy mieć zajęcia z nią, rekompensowałoby to wszystkie inne mankamenty szkoły!
Pozatym jest bardzo sympatyczna, choć pierwsze moje wrażenie było takie, że jest zbyt poważna, ma dość surowy wyraz twarzy.
A nowa szkoła? Ekstra. Moja pracownia do stylizacji paznokci ekstra wyposażona, są nawet lampy UV i frezarki, nie musimy więc dźwigać połowy naszego ekwipunku.
Szkoda tylko że nie ma windy, bo zadyszka łapie juz na II p. :p:

Wielki pozytyw, naprawdę.
Hej, ja miałam kiedyś jedne zajęcia z p.Dalecką w zastępstwie i tez sobie chwaliłam.Robiłysmy projekt własnego salonu. Opowiadała nam jakie wymiary powinien mieć salon , co się powinno znajdować, jak ułożyć cennik, jak obliczyć cenę danego zabiegu,jakie są przepisy itp. Bardzo się nam to przydało nawet do egzaminu końcowego, bo było sporo pytań z przedsiębiorczości i sporo obliczeń, a dzięki niej wiedziałyśmy co jak i na czym to wszystko polega.P.Dalecka ma ogromna wiedze i faktycznie jest miła i fajnie potrafi zainteresować tym co mówi.A co do tego że zawsze ma surową minę to się zgadzam:P aż strach się bać:) Cieszę sie że macie fajną pracownie i że się trochę poprawiło. ja teraz myślę żeby sobie jakiś kurs zrobić.pozdrawiam dziewczyny



czarno_biala87 - 2010-03-24 14:04
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  To było zastępstwo na pracowni kosmetyki.
A wykłady też są planowane na Braniborską, tak mówiła p. dyrektor. Ale czy to się uda, nie wiadomo...



spax - 2010-03-28 14:08
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  No z tego co mi wiadomo to możliwe, że się uda z tymi nowymi salami i wykłady też będą na Braniborskiej - wtedy to będzie extra!

Co do wiedzy Pani Marzeny Daleckiej, to nie jeden wątek już powstawał na ten temat :) Ona ma ogromną wiedzę wykraczającą dalece poza merytoryczny zakres zajęć. Co do pierwszego wrażenie, rzeczywiście może się wydawać surowa, bo ma nieprzeniknioną twarz, ale w rzeczywistości to bardzo ciepła osoba :)

PS. Jakby ktoś miał problem z dojazdem/zorientowaniem się w terenie tu jest link do nowej lokalizacji: http://maps.google.com/maps/place?ci...0635,17.016449



kaprowa - 2010-03-28 14:13
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Winda rzeczywiście by się przydała, ale teraz to mamy fitness za darmo ;p



sikatka88 - 2010-04-04 11:42
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Ja mam za sobą szkołę, a zamierzam wybrać się jeszcze na jakieś kursy :) Też jestem zadowolona ze szkoły Daleckiej. Zgadzam się w pełni z tym, że Pani Marzena ma ogromną wiedzę, bo ma! Jestem w 99% zadowolona z wyboru :)



Natalisko - 2010-04-05 13:40
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  o widzę, że dziewczyny chwalą sobie tę szkołę i chętnie wracają:)

to może jest ktoś kto zaczyna w tym roku kosmetyke w tej szkole? ;)



Natalisko - 2010-04-06 21:11
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  prawdopodobnie idę do tej szkoły:) w sumie pytań nie mam bo dziewczyny mnie już troszke oświeciły:)



czarno_biala87 - 2010-04-11 15:13
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  wiecie co? Wczoraj na zajęciach z pracowni kosmetycznej pani Ula zapytała czy to my wypisujemy na forum takie rzeczy, że na lekcjach nie ma ręczników :D Była tym oburzona.
A na koniec wycieraliśmy miski papierem toaletowym, bo ręczników zabrakło :hahaha: Albo woda do wapozonu - "musi być destylowana", po czym odwraca się do zlewu i leje kranówkę :p:

Dobrze wiedzieć, że ktoś czyta nasze skargi.



anioleczek1985 - 2010-04-12 09:14
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  :)



czarno_biala87 - 2010-04-12 14:14
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Jest zakręcona, ale w gruncie rzeczy to miła kobitka ;)
Szczera prawda, co ona może za to że czegoś tam zabrakło.

Możesz nam opowiedzieć o co chodzi z tą "specjalizacją? To są po prostu dodatkowe godziny zajęć, czy jak? Bo nie do końca rozumiem... Robisz kosmetykę + moduł i do tego na koniec jakaś specjalizacja.... Co to znaczy?



kaprowa - 2010-04-13 18:55
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Haha, dokładnie :) nie martw się czarno_biala87, wszędzie są niedociągnięcia, ale szkoła Daleckiej jest tak obiektywnie, bardzo dobra.

Zresztą, sama sobie odpowiedź na pytanie: czy jesteś zadowolona? Ja każdego dnia jestem, coraz bardziej :) Głowa do góry, wiosna idzie :)



sikatka88 - 2010-04-14 20:32
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Dzisiaj na dyżurze pani Dyrektor dowiedziałam się, że w weekend nie ma zajęć (rozporządzenie kuratorium, świeże, bo z dzisiaj) i jutro zostanie podane do wiadomości publicznej.



czarno_biala87 - 2010-04-15 07:51
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  No proszę Was... A kiedy odrobimy te zajęcia??
cholera, wychodzi na to że płacimy za siedzenie w domu :(

Miały być zajęcia z modułu, który mamy tak rzadko.... Strasznie szkoda.
Przesadzają na maxa z tym Smoleńskiem. Jak ktoś jest wybitnie wierzący i kochający Kaczyńskiech, to niech rzuci wszystko i idzie opłakiwać. ALE robi tak 1%, a reszta cieszy się z dnia wolnego.



ilo16na - 2010-04-15 11:00
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 (Wiadomość 18584905) No proszę Was... A kiedy odrobimy te zajęcia??
cholera, wychodzi na to że płacimy za siedzenie w domu :(

Miały być zajęcia z modułu, który mamy tak rzadko.... Strasznie szkoda.
Przesadzają na maxa z tym Smoleńskiem. Jak ktoś jest wybitnie wierzący i kochający Kaczyńskiech, to niech rzuci wszystko i idzie opłakiwać. ALE robi tak 1%, a reszta cieszy się z dnia wolnego.
No wlasnie lekkie halo.. Płacilam za kwiecien w którym ani razu nie bede miala zajec?:confused::rolleyes ::mad:
Ja rozumiem załobe ale szukam po stronie Ministerstwa i nie ma zarządzenia takiego zeby zajecia w weekend byly odwolane (17-18)
Wiec skąd szkoła to wie?



kaprowa - 2010-04-15 23:04
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Jezu, dziewczyny ogarnijcie się... Szkoła jest Wam winna tej tragedii?

ilo16na kto Ci napisał o ministerstwie? Przecież wyraźnie napisała, że to rozporządzenie/nakaz z kuratorium.

Wszystkie uczelnie, szkoły i placówki podlegające kuratorium mają odwołane zajęcia, taki jest odgórny nakaz - wystarczy się trochę pointeresować.

http://www.uni.wroc.pl/og%C5%82oszen...-i-18-kwietnia
http://www.portal.pwr.wroc.pl/618554,241.dhtml
http://info.put.poznan.pl/2010/04/13/220
http://amu.edu.pl/aktualnosci/wiadom...a/odwoanie-zaj



ilo16na - 2010-04-16 09:01
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez kaprowa (Wiadomość 18605129) Jezu, dziewczyny ogarnijcie się... Szkoła jest Wam winna tej tragedii?

ilo16na kto Ci napisał o ministerstwie? Przecież wyraźnie napisała, że to rozporządzenie/nakaz z kuratorium.

Wszystkie uczelnie, szkoły i placówki podlegające kuratorium mają odwołane zajęcia, taki jest odgórny nakaz - wystarczy się trochę pointeresować.

http://www.uni.wroc.pl/og%C5%82oszen...-i-18-kwietnia
http://www.portal.pwr.wroc.pl/618554,241.dhtml
http://info.put.poznan.pl/2010/04/13/220
http://amu.edu.pl/aktualnosci/wiadom...a/odwoanie-zaj


Czy ja mowie ze szkola jest winna.. ja mam szacunek do swoich pieniedzy po prostu.
I jesli zajec nie bedzie w ten weekend chce miec je odrobione-a nie ze przepadlo.:confused:
A najnowsze info jest ze pogrzeb moze sie nie odbyc w weekend(przez pogode) i zajecia moglyby sie wtedy odbyc.
I nie zycze sobie zadnych wiadomosci na priv.



jarisa - 2010-04-16 09:36
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez ilo16na (Wiadomość 18607703) Czy ja mowie ze szkola jest winna.. ja mam szacunek do swoich pieniedzy po prostu.
I jesli zajec nie bedzie w ten weekend chce miec je odrobione-a nie ze przepadlo.:confused:
A najnowsze info jest ze pogrzeb moze sie nie odbyc w weekend(przez pogode) i zajecia moglyby sie wtedy odbyc.
I nie zycze sobie zadnych wiadomosci na priv.

Dziewczyno osłabiasz mnie. Zachowujesz się jak dziecko ,a po twoim postach wnioskuję,że masz pretensje do tego ,że szkoła je odwołała.Zajęcia już raz w miesiącu kwiecień miałaś. Poza tym i tak w tym semestrze wypadają po trzy zjazdy, w każdym miesiącu prócz kwietnia gdzie miały być dwa.



ilo16na - 2010-04-16 09:40
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez jarisa (Wiadomość 18608365) Dziewczyno osłabiasz mnie. Zachowujesz się jak dziecko ,a po twoim postach wnioskuję,że masz pretensje do tego ,że szkoła je odwołała.Zajęcia już raz w miesiącu kwiecień miałaś. Poza tym i tak w tym semestrze wypadają po trzy zjazdy, w każdym miesiącu prócz kwietnia gdzie miały być dwa. Mialam 1 dzien zajec-tylko pracownie raz.
No wlasnie to beda 4 zjazdy w maju teraz czy jak? Czy w czerwcu 4 jak i tak mialybyc 3?
A mnie oslabiaja takie teksty.. ja po prostu chce zdac ten egzamin a ciezko bedzie siedzac w domu.
I ja nie widze mozliwosci odrobienia bo braknie nam czasu gdyz zakonczenie jest w czerwcu i tego nie mozna przesunac.
Ale jesli szkola zarzadzi nam dodatkowy zjazd w maju albo w czerwcu bedzie bardzo ładnie to wyjasnione z jej strony i wtedy odrobimy i nic nie bede miala do powiedzenia.



spax - 2010-04-16 10:53
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  ilo16na: Czy Ty się dobrze czujesz? Ewolucja nie wyposażyła Cię w jakiś podstawowy system wartości?

Cytat:
Napisane przez ilo16na Ale jesli szkola zarzadzi nam dodatkowy zjazd w maju albo w czerwcu bedzie bardzo ładnie to wyjasnione z jej strony i wtedy odrobimy i nic nie bede miala do powiedzenia. Dziewczyno, to może następnym razem zastanów się trochę i zanim wyślesz kolejnego głupiego posta, poczekaj na wyjaśnienia ze strony szkoły. W tym przypadku szkoła Ci w niczym nie jest winna, bo odgórnie ustalono, że nie ma być zajęć - rozumiesz? Wszystkie placówki dostały taki nakaz, bez pytania o zgodę, bez konsultacji i (pewnie się tego nie domyśliłaś...) bez uprzedzenia.



ilo16na - 2010-04-16 11:09
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez spax (Wiadomość 18610007) ilo16na: Czy Ty się dobrze czujesz? Ewolucja nie wyposażyła Cię w jakiś podstawowy system wartości?

Dziewczyno, to może następnym razem zastanów się trochę i zanim wyślesz kolejnego głupiego posta, poczekaj na wyjaśnienia ze strony szkoły. W tym przypadku szkoła Ci w niczym nie jest winna, bo odgórnie ustalono, że nie ma być zajęć - rozumiesz? Wszystkie placówki dostały taki nakaz, bez pytania o zgodę, bez konsultacji i (pewnie się tego nie domyśliłaś...) bez uprzedzenia.
I po co ten naskok?Napisalam co napisalam i nie bede odwolywac tego bo ktos na mnie na forum skoczy.Jakbym miala malo innych problemow -a przejmowala sie tym co napisza.
I po co udowadnianie mi ze nie przezywam tej tragedii- po prostu ja potrafie zyc czyms innym-szkola jest dla mnie wazna.
A tragedie narodowa przezywam moze bardziej od osob na mnie naskakujacych bo wierze w Boga i zamierzalam uczestniczyc w mszy chociaz przed tv w niedziele (ale po zajeciach).



czarno_biala87 - 2010-04-16 18:04
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Wiecie co? Tak naprawdę to chodzi wam o kolejny dzień wolnego, ot co! Bo niby jak obchodzić będziecie w weekend żałobę? usiądziecie przed telewizorem! Taka to wasza moralność lepsza od naszej!

Jak już pisałam w odpowiedzi na głupi list, mający mnie chyba wychować na "lepszego człowieka" życie toczy się dalej.

Nikt nie mówi że szkoła jest czemukolwiek winna!
Wyrażamy tylko niezadowolenie z takiej decyzji kuratorium, a chyba nam wolno, co?
Jakimś cudem ja nie mam dnia wolnego ani w niedzielę, ani w sobotę jeśli nie idę do szkoły.
A możne szpitale też powinniśmy pozamykać? I posterunki straży pożarnej, policji... Ale gdyby coś się wydarzyło na pogrzebie, nikt by wam nie pomógł, bo wszyscy mieliby wolne!

Wkurzają mnie takie teksty "gdzie twoje uczucia wyższe"!
A gdzie uczucia wyższe reszty świata gdy ktoś z nas przeżywa osobistą tragedię? Ma nas gdzieś!

Nie widzę powodu do reorganizowania całego mojego życia. Wydarzyła się tragedia i musimy z tym żyć. Ale właśnie ŻYĆ dalej.



spax - 2010-04-16 10:53
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  ilo16na: Czy Ty się dobrze czujesz? Ewolucja nie wyposażyła Cię w jakiś podstawowy system wartości?

Cytat:
Napisane przez ilo16na Ale jesli szkola zarzadzi nam dodatkowy zjazd w maju albo w czerwcu bedzie bardzo ładnie to wyjasnione z jej strony i wtedy odrobimy i nic nie bede miala do powiedzenia. Dziewczyno, to może następnym razem zastanów się trochę i zanim wyślesz kolejnego głupiego posta, poczekaj na wyjaśnienia ze strony szkoły. W tym przypadku szkoła Ci w niczym nie jest winna, bo odgórnie ustalono, że nie ma być zajęć - rozumiesz? Wszystkie placówki dostały taki nakaz, bez pytania o zgodę, bez konsultacji i (pewnie się tego nie domyśliłaś...) bez uprzedzenia.



ilo16na - 2010-04-16 11:09
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez spax (Wiadomość 18610007) ilo16na: Czy Ty się dobrze czujesz? Ewolucja nie wyposażyła Cię w jakiś podstawowy system wartości?

Dziewczyno, to może następnym razem zastanów się trochę i zanim wyślesz kolejnego głupiego posta, poczekaj na wyjaśnienia ze strony szkoły. W tym przypadku szkoła Ci w niczym nie jest winna, bo odgórnie ustalono, że nie ma być zajęć - rozumiesz? Wszystkie placówki dostały taki nakaz, bez pytania o zgodę, bez konsultacji i (pewnie się tego nie domyśliłaś...) bez uprzedzenia.
I po co ten naskok?Napisalam co napisalam i nie bede odwolywac tego bo ktos na mnie na forum skoczy.Jakbym miala malo innych problemow -a przejmowala sie tym co napisza.
I po co udowadnianie mi ze nie przezywam tej tragedii- po prostu ja potrafie zyc czyms innym-szkola jest dla mnie wazna.
A tragedie narodowa przezywam moze bardziej od osob na mnie naskakujacych bo wierze w Boga i zamierzalam uczestniczyc w mszy chociaz przed tv w niedziele (ale po zajeciach).



czarno_biala87 - 2010-04-16 18:04
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Wiecie co? Tak naprawdę to chodzi wam o kolejny dzień wolnego, ot co! Bo niby jak obchodzić będziecie w weekend żałobę? usiądziecie przed telewizorem! Taka to wasza moralność lepsza od naszej!

Jak już pisałam w odpowiedzi na głupi list, mający mnie chyba wychować na "lepszego człowieka" życie toczy się dalej.

Nikt nie mówi że szkoła jest czemukolwiek winna!
Wyrażamy tylko niezadowolenie z takiej decyzji kuratorium, a chyba nam wolno, co?
Jakimś cudem ja nie mam dnia wolnego ani w niedzielę, ani w sobotę jeśli nie idę do szkoły.
A możne szpitale też powinniśmy pozamykać? I posterunki straży pożarnej, policji... Ale gdyby coś się wydarzyło na pogrzebie, nikt by wam nie pomógł, bo wszyscy mieliby wolne!

Wkurzają mnie takie teksty "gdzie twoje uczucia wyższe"!
A gdzie uczucia wyższe reszty świata gdy ktoś z nas przeżywa osobistą tragedię? Ma nas gdzieś!

Nie widzę powodu do reorganizowania całego mojego życia. Wydarzyła się tragedia i musimy z tym żyć. Ale właśnie ŻYĆ dalej.



anioleczek1985 - 2010-04-16 22:45
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Sory że sie wtracam Wam w super dyskusje ale na stronie szkoły jest napisane że zajecia odbywaja sie normalnie i każda z Was ma wybór czy chce przyjść na nie czy nie. Jest wyraźnie napisane ze dyrekcja usprawiedliwia tą nieobecność! czytajcie ze zrozumieniem info podanej na stronie szkoły! i nie wywołujcie głupich dyskusji!



czarno_biala87 - 2010-04-18 19:32
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Nie moja droga, dwa dni później pojawiła się wiadomość, że tych zajęć nie ma i że zostaną odrobiona później. To Ty czytaj ze zrozumieniem.
Ale fakt, dyskusja jest zupełnie niepotrzebna. To nie jest wątek na temat naszych przekonań.



ilo16na - 2010-04-18 20:39
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 (Wiadomość 18665794) Nie moja droga, dwa dni później pojawiła się wiadomość, że tych zajęć nie ma i że zostaną odrobiona później. To Ty czytaj ze zrozumieniem.
Ale fakt, dyskusja jest zupełnie niepotrzebna. To nie jest wątek na temat naszych przekonań.

W kazdym badz razie liczymy na to ze odrobimy ten 1 weekend i bedzie po problemie:);)



czarno_biala87 - 2010-04-19 18:06
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Na stronie piszą, że odrobimy więc nie mamy powodów by nie wierzyć :)

Jeszcze pytanie z innej beczki - odebrałyście indeksy? mój nadal leży w sekretariacie, bo zawsze zapominam zabrać 50zł na kartę egz ;)



ilo16na - 2010-04-19 18:53
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 (Wiadomość 18685374) Na stronie piszą, że odrobimy więc nie mamy powodów by nie wierzyć :)

Jeszcze pytanie z innej beczki - odebrałyście indeksy? mój nadal leży w sekretariacie, bo zawsze zapominam zabrać 50zł na kartę egz ;)
Na razie nie.

A tak co do odrobienia wolalabym odrobic jeszcze w kwietniu zeby nam w maju nie zrobili 4 zjazdow;)



czarno_biala87 - 2010-04-20 16:35
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Ja wolałabym właśnie później, bo jak tylko podali nam plan na marzec i kwiecień to ustaliłam w pracy grafik, więc będę zmuszona opuścić te zajęcia, a więc żadne to odrabianie... Takie zmiany znienacka nigdy nie są dobre ;/



ilo16na - 2010-04-21 18:01
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Mamy plan na maj..na razie nie dostalismy tego weekendu do odrobienia..to kiedy dostaniemy w czerwcu?:confused:
Napisalam meila do 1 z Pan dyrektor.. chcialam porozmawiac telefonicznie ale juz nie pracuja.



misskarolinkax3 - 2010-04-24 20:46
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  powiedzcie mi jeszcze, czy sa jakies rangingi szkol kosmetycznych we Wroclawiu?;)
sa tu moze dziewczyny, ktore ucza sie w szkole MD kosmetologii w trybie dziennym?:)



spax - 2010-04-25 09:57
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Jest ich sporo ;)



Ewelina690 - 2010-04-26 10:20
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez misskarolinkax3 (Wiadomość 18807307) powiedzcie mi jeszcze, czy sa jakies rangingi szkol kosmetycznych we Wroclawiu?;)
sa tu moze dziewczyny, ktore ucza sie w szkole MD kosmetologii w trybie dziennym?:)
Zajecia w szkole MD odbywaja sie tylko zaocznie niestety...rok temu tez chcialam isc na dziennie, bo wiadomo - wiecej zajec praktycznych, ale nie ruszyly :/



misskarolinkax3 - 2010-04-26 14:44
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  hmmm szkoda, a macie moze ranking szkol kosmetycznych we Wro?
bo szukam jakies dobrej szkoly i zeby zajecia byly w trybie dziennym :)



ilo16na - 2010-04-26 14:47
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Cytat:
Napisane przez Ewelina690 (Wiadomość 18832877) Zajecia w szkole MD odbywaja sie tylko zaocznie niestety...rok temu tez chcialam isc na dziennie, bo wiadomo - wiecej zajec praktycznych, ale nie ruszyly :/ Fakt,w tym roku tez nie ruszyly z braki chetnych bo kolezanki nasze chcialy isc na tryb dzienny i tylko jest utworzony zaoczny.



spax - 2010-04-27 23:44
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  Z tego co wiem, całkiem możliwe, że następny będzie dzienny.



MarysN - 2010-05-10 09:57
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
  dziewczyny pomocy!:prosi:
wybieram się na studium stylizacji, nie mogę się jednak zdecydować na szkołę.. Słyszałam różne opinie i dlatego pytam was.
Dalecka jest droższa, a do AP edukacji jakoś tak bardziej zachęcają..
ratunku..:prosi: możecie mi coś podpowiedzieć?



Strona 6 z 8 • Wyszukano 858 wypowiedzi • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

w większym mieście, czyli troski życia codziennego